28 maja 2018

DESER Z GALARETKAMI I PUDDINGIEM CHIA

Lekki i kolorowy deser na ciepłe dni!

Owocowe galaretki i pyszny pudding z niezastąpionych chia - czego chcieć więcej? :)



Składniki:

  • galaretka cytrynowa bio

  • galaretka truskawkowa bio

  • 2 garśce winogron

  • 6 łyżek chia

  • 1 szklanka mleka ryżowego

  • 2 łyżeczki masła migdałowego




Przygotowanie:

  1. Galaretkę truskawkową przygotuj według instrukcji na opakowaniu, rozlej do 2 słoiczków odstaw do wystygnięcia oraz stężenia.

  2. Następnie do słoiczka włóż warstwę winogron i kolejną galaretkę cytrynową – całość schodź.

  3. Na koniec dodaj wcześniej namoczone w mleku chia oraz wnogrona, całość polej masłem orzechowym.


Kalorie:

Całość (2 desery) – ok. 910kcal

1 deser – ok. 455kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.