Dzisiaj mój ukochany krem z papryki z dodatkiem pomidorów i wędzonego tofu!
Składniki:
- 3 papryki czerwone
- 450g passaty pomidorowej
- ceubula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju z pestek winogron
- 180g wędzonego tofu
- kiełki brokułu
- przyprawy: papryka słodka, sól himalajska, pieprz
- Na patelni rozgrzać olej, a następnie podsmażyć posiekane cebulkę i czosnek.
- Dodać pokrojone w małe kawałki papryki, lekko podsmażyć, a następnie zalać 2 szklankami wody, przyprawić i dusić, aż papryki będą miękkie.
- Do całości dodać passatę, po czym całość zblendować na krem.
- Gotowy krem podawać z kawałkami tofu oraz kiełkami brokułu.
Całość (3 porcje)- ok. 640kcal
1 porcja- ok. 214kcal