16 października 2016

AROMATYCZNE WARZYWA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

Dzisiaj moja patelnia aż wariuje od kolorów!
Pełnowartościowa i bogata w białko komosa, a do tego mnóstwo witamin! ;)


Składniki:
  • 80g trójkolorowej komosy ryżowej
  • awokado
  • 1/2 granatu
  • kalarepa
  • marchew
  • kawałek selera 
  • papryka czerwona
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • koperek świeży
  • 1/3 cytryny
  • 1 łyżka pasty miso
  • przyprawy: kurkuma, papryka słodka, bazylia, kolendra, imbir
Przygotowanie:
  1. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, a następnie dodać posiekany czosnek, cebulę i przyprawy.
  2. Na patelnię dodać pokrojoną paprykę oraz seler, po kilkunastu minutach dodać również pokrojoną marchew oraz kalarepę .
  3. Do całości dodać pastę miso i wszystko dokładnie wymieszać. 
  4. Pod koniec smażenia wrzucić ugotowaną komosę, pokrojone awokado z posiekanym koperkiem- całość wymieszać.
  5. Gotowanie danie podać skropione sokiem z cytryny oraz granatem. 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 765kcal
1 porcja- ok. 383kcal