10 czerwca 2014

OWOCOWE LETNIE ŚNIADANIE!

Bomba witaminowo- owocowa!

 

Propozycja na jednocześnie lekkie, a jednak sycące śniadanie. Kwintesencja słodkości owoców z dodatkiem wartościowego białka i bakalii ;)

Do zrobienia tego letniego śniadania użyłam przede wszystkim truskawek, na które mamy sezon!

Truskawki mają dobroczynny wpływ na nasz organizm, przede wszystkim na układ trawienny- usprawniają perystaltykę jelit. Wpływają też korzystnie na nasza urodę dzięki właściwościom bakteriobójczym. Chronią przed anemią, wzmacniają organizm, a co najważniejsze wpływają odświeżająco na cerę i włosy! :)


Składniki:
  • 150g serka wiejskiego
  • 3 łyżki otrębów owsianych
  • 1 brzoskwinia
  • garść truskawek
  • 1 małe jabłko
  • 1 łyżeczka rodzynek
  • 1 łyżeczka płatków migdałowych
Przygotowanie:
  1. Serek wiejski wraz z otrębami i owocami zblendować (pozostawiając po kawałku każdego owocu do podania).
  2. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni teflonowej.
  3. Całość przełożyć do pucharka, ułożyć kawałki owoców i posypać migdałami.
Przed podaniem nasze owocowe śniadanie można schodzić przez chwilę w lodówce.

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 360kcal

Milion smaków truskawekDania dobre dla skóryJeść czy grać?