20 września 2016

TRUSKAWKOWO- BANANOWA OWSIANKA

Niby banalny pomysł na śniadanie, a jednak połączenie banana i truskawek sprawia, że nigdy mi się nie znudzi! Szczypta mąki kokosowej i nuta migdałowa- te dodatki podbiły jej smak!


Składniki:
  • 5 łyżek płatków owsianych
  • banan
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 1/2 łyżeczki stewi
  • kilka truskawek
  • 1 łyżeczka płatków migdałowych
  • 1 szklanka mleka migdałowego
Przygotowanie:
  1. Płatki owsiane wymieszać ze stewią, mąką kokosową i połówką pokrojonego banana, następnie zalać mlekiem i włożyć do lodówki na kilka godzin (najlepiej całą noc).
  2. Po wyciągnięciu z lodówki owsiankę ozdobić plasterkami z połówki banana i truskawek, posypać płatkami migdałowymi.
 Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 470kcal