Składniki:
- 3 łyżki otrąb owsianych
- 3 łyżki otrąb pszennych
- 2 jajka
- 1/3 szklanki mleka
- pół łyżeczki stewii
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka cynamonu
- garść rodzynek
- Wszystkie otręby zmielić w malakserze na drobno.
- Do zmielonych otrębów dodać jajka oraz stewię.
- Do powstałej masy wlać mleko i wymieszać. Tak zrobione ciasto odstawić na chwilę do napęcznienia.
- Naleśniki smażymy na teflonowej patelni z obu stron.
- Teraz zabieramy się za zrobienie bardzo prostego musu. Jabłko zblendować z cynamonem.
- Naleśniki przekładamy musem jabłkowym i podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie były to zawsze obecne w zapasach- rodzynki.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 300kcal
1 naleśnik (1 porcja)- ok. 150 kcal