31 stycznia 2020

Orzechowe ciasteczka z czekoladą



Składniki:

  • banan - 1/2 szt.
  • masło orzechowe - 2 łyżki
  • napój migdałowy - 40 g
  • erytrytol - 4 łyżki
  • mąka amarantusowa - 1 łyżka
  • mąka z ciecierzycy - 1 łyżka
  • mąka ryżowa - 1 łyżka
  • mąka pszenna pełnoziarnista - 3 łyżki
  • czekolada gorzka - 20 g

Przygotowania:

  1. Banana zblenduj z masłem orzechowym i napojem migdałowym.
  2. Następnie wmieszaj erytrytol i wszystkie mąki.
  3. Z masy uformuj ciasteczka, na wierzch każdego powciskaj kawałki czekolady.
  4. Ciasteczka piecz około 15 minut w temperaturze 190 stopni.


Kalorie:
Całość (8 ciasteczek) - ok. 755 kcal
1 ciasteczko - ok. 94 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.