Składniki:
- banan - 1/2 szt.
- masło orzechowe - 2 łyżki
- napój migdałowy - 40 g
- erytrytol - 4 łyżki
- mąka amarantusowa - 1 łyżka
- mąka z ciecierzycy - 1 łyżka
- mąka ryżowa - 1 łyżka
- mąka pszenna pełnoziarnista - 3 łyżki
- czekolada gorzka - 20 g
Przygotowania:
- Banana zblenduj z masłem orzechowym i napojem migdałowym.
- Następnie wmieszaj erytrytol i wszystkie mąki.
- Z masy uformuj ciasteczka, na wierzch każdego powciskaj kawałki czekolady.
- Ciasteczka piecz około 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Kalorie:
Całość (8 ciasteczek) - ok. 755 kcal
1 ciasteczko - ok. 94 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Słodkie pysznosci :D
OdpowiedzUsuń