Składniki:
- marchew - 10 szt.
- cebula - 1 szt.
- przecier pomidorowy - 700 g
- napój migdałowy - 500 ml
- płatki drożdżowe - 2 łyżki
- sól - 2 łyżeczki
- oregano - 1 łyżeczka
- papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
- curry - 1 łyżeczka
- kurkuma - 1 łyżeczka
- dodatki: jajo - 6 szt.
- dodatki: olej z pestek dyni - 6 łyżeczek
- dodatki: fasola konserwowa - 500 g
- dodatki: sriracha - trochę
Przygotowanie:
- Marchew obierz, pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w 2 szklankach wody wraz z cebulą.
- Następnie dodaj przecier pomidorowy, napój migdałowy, płatki drożdżowe i przyprawy.
- Całość zagotuj, a następnie zblenduj na gładki krem.
- Zupę rozlej na talerze, po czym na każdy nałóż jajko, fasolę, polej olejem i srirachą.
Kalorie:
Całość (6 porcji) - ok. 1780 kcal
1 porcja - ok. 297 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz