Składniki:
- chia - 4 łyżki
- len mielony - 1 łyżeczka
- camu camu sproszkowane - 1/2 łyżeczki
- napój migdałowy - 600 ml
- daktyl świeży - 1 szt.
- masło z nerkowców - 1 łyżeczka
- banan - 1 szt.
- mango - 1 garść
Przygotowanie:
- Chia wymieszaj z camu camu oraz lnem, następnie zalej napojem migdałowym i odstaw do lodówki na minimum 4 godziny (w tym czasie całość możesz przemieszać 1 lub 2 razy).
- Tak przygotowany pudding przełóż do miseczki, na wierzchu ułóż banana pokrojonego w plastry, mango, daktyla oraz masło z nerkowców.
Kalorie:
Całość (1 porcja) - ok. 680 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz