6 lutego 2020

Pudding chia z camu camu



Składniki:

  • chia - 4 łyżki
  • len mielony - 1 łyżeczka
  • camu camu sproszkowane - 1/2 łyżeczki
  • napój migdałowy - 600 ml
  • daktyl świeży - 1 szt.
  • masło z nerkowców - 1 łyżeczka
  • banan - 1 szt.
  • mango - 1 garść

Przygotowanie:

  1. Chia wymieszaj z camu camu oraz lnem, następnie zalej napojem migdałowym i odstaw do lodówki na minimum 4 godziny (w tym czasie całość możesz przemieszać 1 lub 2 razy).
  2. Tak przygotowany pudding przełóż do miseczki, na wierzchu ułóż banana pokrojonego w plastry, mango, daktyla oraz masło z nerkowców.


Kalorie:
Całość (1 porcja) - ok. 680 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz