Składniki:
- banan - 1 szt.
- jajo - 3 szt.
- napój owsiany - 1/2 szklanki
- małe jabłka - 3 szt.
- cynamon - 1/2 łyżeczki
- camu camu sproszkowane - 1 łyżeczka
- erytrytol - 2 łyżki
- mąka z amarantusa - 1 łyżka
- mąka ryżowa - 2 łyżki
- mąka pszenna pełnoziarnista - 4 łyżki
- jogurt owsiany - 1 opakowanie
- masło z nerkowców - 3 łyżki
Przygotowanie:
- Banana zblenduj z jajkami, cynamonem oraz erytrytolem.
- Jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach, lekko odciśnij z nich sok i dodaj do zblendowanych składników - całość dokładnie wymieszaj.
- Na koniec wmieszaj wszystkie mąki oraz camu camu, masę przełóż do foremek i piecz około 20 minut w 185 stopniach.
- Gotowe i ostudzone babeczki polej jogurtem owsianym i masłem z nerkowców.
Kalorie:
Całość (15 babeczek) - ok. 1505 kcal
1 babeczka - ok. 100 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz