6 lutego 2020

Jabłkowe babeczki z camu camu i jogurtem owsianym



Składniki:

  • banan - 1 szt.
  • jajo - 3 szt.
  • napój owsiany - 1/2 szklanki
  • małe jabłka - 3 szt.
  • cynamon - 1/2 łyżeczki
  • camu camu sproszkowane - 1 łyżeczka
  • erytrytol - 2 łyżki
  • mąka z amarantusa - 1 łyżka
  • mąka ryżowa - 2 łyżki
  • mąka pszenna pełnoziarnista - 4 łyżki
  • jogurt owsiany - 1 opakowanie
  • masło z nerkowców - 3 łyżki

Przygotowanie:

  1. Banana zblenduj z jajkami, cynamonem oraz erytrytolem.
  2. Jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach, lekko odciśnij z nich sok i dodaj do zblendowanych składników - całość dokładnie wymieszaj.
  3. Na koniec wmieszaj wszystkie mąki oraz camu camu, masę przełóż do foremek i piecz około 20 minut w 185 stopniach.
  4. Gotowe i ostudzone babeczki polej jogurtem owsianym i masłem z nerkowców.


Kalorie:
Całość (15 babeczek) - ok. 1505 kcal
1 babeczka - ok. 100 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz