Składniki:
- 6 papryk czerwonych
- 200 g kaszy jaglanej
- 180 g tofu wędzonego
- 240 g groszku konserwowego
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 cebula
- 2 łyżki słonecznika
- 250 g passaty pomidorowej
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek
Przygotowanie:
- Kaszę jaglana opłucz i ugotuj.
- Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulkę, po czym wszystkie składniki wraz z przyprawami wymieszaj.
- Papryki przekrój na połówki, wydrąż gniazda nasienne i nałóż do środka farsz.
- Papryki zapiecz w piekarniku (20 minut / 185 stopni).
Kalorie:
Całość (6 porcji) - ok. 1950kcal
1 porcja - ok. 325kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz