Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 4 łyżki mleka sojowego
- 3 łyżki płatków drożdżowych
- 350 kg kapusty kiszonej
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka słonecznika
- natka pietruszki
- 180 g tofu wędzonego
- 300 g fasoli czerwonej (ugotowanej lub konserwowej)
- 6 łyżek dressingu do sałatek
- przyprawy: sól, pieprz, galangal, majeranek
Przygotowanie:
- Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i rozgnieć z dodatkiem mleka sojowego oraz płatków drożdżowych.
- Kapustę kiszoną oraz natkę posiekaj, a następnie wymieszaj z dodatkiem soli, pieprzu, słonecznika i oliwy.
- Tofu zblenduj z fasolą, dressingiem, solą, galangalem oraz majerankiem.
- Z powstałej masy uformuj kotleciki, które piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 180 stopni (20 minut).
- Gotowe ziemniaki, surówkę oraz kotlety wyłóż na talerz, całość posyp natką pietruszki.
Kalorie:
Całość (6 porcji) - ok. 1890kcal
1 porcja - ok. 315kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz