Składniki:
- 200 g bakalii
- 200 g płatków owsianych bezglutenowych
- 3 jajka
- 2 banany
- pół łyżeczki cynamonu
- 50 g gorzkiej czekolady 90%
Przygotowanie:
- Bakalie posiekaj, wymieszaj z płatkami owsianymi i cynamonem.
- Jajka zblenduj z bananem i połącz z suchymi składnikami.
- Z masy uformuj ciasteczka, które piecz przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
- Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie polej nią upieczone ciasteczka i odstaw do schłodzenia.
Kalorie:
Całość (26 ciastek) - ok. 2510kcal
1 ciastko - ok. 97kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz