Dzisiaj sposób na warzywa z rosołu! :)
Składniki:
- 300g makaronu ryżowego
- warzywa z rosołu (marchew, seler, pietruszka, por)
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 kostka tofu czosnkowego
- 2 łyżki słonecznika
- 1 łyżka oleju ryżowego
- przyprawy: papryka słodka, kolendra, kumin
Przygotowanie:
- Makaron zalej wrzącą wodą, odstaw pod przykryciem na kilka minut, po czym odcedź.
- Olej rozgrzej na patelni, podsmaż czosnek oraz tofu, następnie dodaj pokrojone warzywa i całość podsmaż wraz z przyprawami.
- Na patelnię dodaj makaron, wymieszaj - gotowe danie posyp słonecznikiem i dowolną zieleniną.
Kalorie:
Całość (5 porcji) - ok. 1965kcal
1 porcja - ok. 393kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz