Kilka składników - czary mary i gotowe!
Składniki:
- 300g mąki gryczanej
- 2 szklanki mleka migdałowego
- 3 łyżki cukru kokosowego
- 100g orzechów włoskich
- 1 jabłko
- szczypta cynamonu
- pół łyżeczki sody
Przygotowanie:
- W misce wymieszaj mąkę, cukier, cynamon i sodę.
- Do całości dodaj mleko, posiekane orzechy, pokrojone na małe kawałki jabłko i ponownie całość wymieszaj.
- Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 45 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (20 kawałków) - ok. 2060kcal
1 kawałek - ok. 103kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz