Pełen roślinnego białka, pożywny, sycący i pyszny! :)
Składniki:
Omlet
- 1/3 szklanki mąki z czerwonej soczewicy
- 1 jajko
- pół szklanki mleka ryżowego
- 1 łyżeczka oleju ryżowego
Dodatki
- 1 duża łyżka hummusu paprykowego
- 1 ogórek kiszony
- pół pomidora
- kilka liści kapusty pekińskiej
- kawałek selera naciowego
- odrobina czarnuszki
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki na omleta zblenduj ze sobą.
- Masę usmaż na rozgrzanym oleju pod przykryciem (z obu stron).
- Gotowy omlet posmaruj hummusem i podaj z dodatkami.
Kalorie:
Całość (1 omlet) - ok. 510kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz