Sezon w pełni, więc korzystajmy z tego!
Desery, sałatki, ciasta... lista jest długa. Ja sięgam po nie kilogramami i wykorzystuję przy każdej okazji :)
Składniki:
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki mąki z brązowego ryżu
- szczypta soli
- 2 łyżki tahini
- 2 duże banany
- 2 jabłka
- garść miechunki
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
- Mąki wymieszaj z solą, a następnie dodaj zblendowane banany i tahini - wyrób ciasto.
- Większą część ciasta wyłóż na spód blaszki (wyłożonej papierem do pieczenia).
- Jabłka obierz ze skórki, pokrój w drobną kostkę, a następnie wymieszaj z miechunka i cynamonem.
- Tak przygotowane owoce wyłóż na spód (dociskając wszystko).
- Na wierzch wyłóż resztę ciasta w formie kruszonki.
- Ciasto piecz około 25 minut w 170 stopniach.
Kalorie:
Całość (20 kawałków) - ok. 1260kcal
1 kawałek - ok. 63kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
jakie fajne to ciacho :)
OdpowiedzUsuń