Uwielbiam pod każdą postacią! Na słodko, na wytrawnie, pieczona solo!
Dyniowe kluski - niebo w gębie! Malutkie, urocze i delikatnie słodkawe!
Składniki:
- 2kg ziemniaków
- 2 szklanki musu dyniowego
- 4 łyżki lnu
- 4 łyżki mąki kokosowej
- 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- szczypta soli
- domowa czekośliwka
Przygotowanie:
- Ziemniaki ugotuj, ostudź i porządnie ugnieć.
- Następnie wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą połącz.
- Masę odstaw na około 20 minut, a następnie uformuj z niej kuleczki, które ugotuj w lekko osolonej wodzie.
- Gotowe kluski podaj z czekośliwką.
Kalorie:
Całość (40 klusek) - ok. 2810kcal
1 kluska - ok. 70kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz