Brzmi nieco komicznie, ale smakuje rewelacyjnie...!
Pożywne, ciepłe, pełne witamin śniadanie :)
Składniki:
- 200g kaszy pęczak
- 2 nektarynki
- 3 garście malin
- 3 garście borówek
- 2 banany
- chlust mleka jaglanego
- 2 łyżki lnu mielonego
- do podania: miód z sokiem z bzu, mleko jaglane
Przygotowanie:
- Kaszę pęczak ugotuj, a następnie wymieszaj z pokrojonymi owocami i zblenowanymi bananami, mlekiem oraz lnem.
- Całość przełóż do naczynia i zapiekaj przez około 35 minut.
- Pęczankę podawaj z mlekiem polaną miodem.
Kalorie:
Całość (6 porcji) - ok. 1600kcal
1 porcja - ok. 267kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz