Ziarenka "chłonął" smak i aromat dodatków, co czyni deser bardzo lekkim i wyjątkowym.
Do jego przygotowania wykorzystałam wspaniałą w smaku wodę kokosową oraz letnie owoce!
Składniki:
- 7 łyżek nasion chia
- 500ml wody kokosowej
- 3 świeże brzoskwinie
- garść jeżyn
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 łyżka płatków migdałowych
- Nasiona chia namoczyć w wodzie kokosowej (najlepiej całą noc).
- Brzoskwinie zblendować na mus z dodatkiem syropu z agawy.
- Namoczone nasiona chia nałożyć do miseczek, polać musem brzoskwiniowym oraz poukładać owoce i całość posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 665kcal
1 porcja- ok. 222kcal
ja ostatnio jezyny wcinam na potęgę :) pysznie wyglada
OdpowiedzUsuńPyszny deser :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPyszny i piękny kolorystycznie!
OdpowiedzUsuńPyszny i piękny kolorystycznie!
OdpowiedzUsuńCudny!
OdpowiedzUsuńI piękny kolorystycznie.
Łał jakie to ładne....te jeżynki i kokosowa woda.Przepysznie się zapowiada :)
OdpowiedzUsuńPrzepyszny przepis!
OdpowiedzUsuńZaopatrzyłam się niedawno w chia, więc trzeba coś przyrządzić ;)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;-)
OdpowiedzUsuńKompozycja godna najlepszej restauracji! :)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się fantastycznie, a do tego jakie to zdrowe. :-)
OdpowiedzUsuńPrzepyszna propozycja na zdrowe śniadanie:)
OdpowiedzUsuńChia muszą być boskie z wodą kokosową <3 Porywam jedną miseczkę :D
OdpowiedzUsuńhttp://worshipingmornings.blogspot.com/
Zdrowo i smacznie <3
OdpowiedzUsuńTak zdrowo i smacznie, że muszę zdobyć te nasionka choćby nie wiem co! :D
OdpowiedzUsuńPysznie Madziu :-)
OdpowiedzUsuńŚwietne. Zachwycam się:)
OdpowiedzUsuńPyszności... :)
OdpowiedzUsuńWyjątkowo smaczny deser i cudnie podany:)
OdpowiedzUsuń