19 stycznia 2017

SUSHI Z WĘDZONYMI RYBAMI

Każdy rodzaj sushi jest po prostu pyszny! Najbardziej popularne i pożądane są oczywiście te z surowymi rybami. Niestety nie zawsze mamy łatwy dostęp do wysokiej jakości surowych składników... wtedy z pomocą przychodzą ryby wędzone!
Sushi z takimi rybami może być również przepyszne ;)


Składniki:
  • 8 liści nori
  • 400g ryżu do sushi
  • wędzona makrela
  • kawałek wędzonej sieji
  • szczypior
  • papryka zielona
  • papryka czerwona
Przygotowanie:
  1. Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
  2. Następnie na liście nori nałożyć ryż (pozostawiając 1cm wolnego brzegu liścia), a następnie kawałki ryb, paski papryki oraz szczypior.
  3. Każdą rolkę sushi dokładnie zawinąć, a następnie pokroić na mniejsze kawałki.
 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (8 rolek)- ok. 1786kcal
1 rolka (8 kawałków)- ok. 223kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz