21 stycznia 2017

TRUSKAWKOWA TARTA Z BUDYNIEM

Budyń pod każdą postacią jest pyszny! Ale najlepiej jeśli stanowi masę do pysznego ciacha!
Brzmi nieźle? Tak też smakuje! :)


Składniki:
Spód
  • 100g amarantusa ekspandowanego
  • 15 daktyli 
Masa
Przygotowanie: 
Spód
  1. Daktyle sparzyć wrzątkiem, a następnie zblendować na mus.
  2. Mus połączyć z amarantusem- masę wyłożyć do formy (wyłożonej folią spożywczą), formując również brzegi, odstawić do schłodzenia.
Masa
  1. W mleku wymieszać budyń z 10g cukru, a następnie zagotować, bardzo energicznie mieszając.
  2. Budyń przełożyć na wcześniej przygotowany spód.
  3. Truskawki zagotować z cukrem, a następnie zblendować i wyłożyć na wierzch ciasta- całość ponownie schłodzić. 

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (8 kawałków)- ok. 935kcal
1 kawałek- ok. 117kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz