Brzmi nieźle? Tak też smakuje! :)
Składniki:
Spód
- 100g amarantusa ekspandowanego
- 15 daktyli
- budyń truskawkowy
- 300ml mleka
- garść truskawek
- 20g cukru waniliowego
Spód
- Daktyle sparzyć wrzątkiem, a następnie zblendować na mus.
- Mus połączyć z amarantusem- masę wyłożyć do formy (wyłożonej folią spożywczą), formując również brzegi, odstawić do schłodzenia.
- W mleku wymieszać budyń z 10g cukru, a następnie zagotować, bardzo energicznie mieszając.
- Budyń przełożyć na wcześniej przygotowany spód.
- Truskawki zagotować z cukrem, a następnie zblendować i wyłożyć na wierzch ciasta- całość ponownie schłodzić.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (8 kawałków)- ok. 935kcal
1 kawałek- ok. 117kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz