25 sierpnia 2020

Babeczki jesienię pachnące


Składniki:

  • jajka - 3 szt.
  • banan dojrzały - 1 szt.
  • syrop klonowy - 3 łyżki
  • napój owsiany - 250 ml
  • cynamon - 1 szczypta
  • kardamon - 1 szczypta
  • zmielone goździki - 1 szczypta
  • mąka pszenna pełnoziarnista - 6 łyżek
  • mąka z komosy ryżowej - 2 łyżki
  • mąka kukurydziana - 2 łyżki
  • śliwki świeże - 5 szt.
  • krem kakaowy - 6 łyżek

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki oprócz śliwek dokładnie ze sobą zblenduj.
  2. Ze śliwek wyciągnij pestki, pokrój je na drobno i wmieszaj w masę.
  3. Masę przełóż do foremek (najlepiej sylikonowych) i piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia.
  4. Każdą babeczkę posmaruj zdrowym kremem kakaowym.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz