25 sierpnia 2020

Deser 2w1


Składniki:

  • Banan dojrzały - 2 szt.
  • Maliny mrożone - 3 garści
  • Napój migdałowy - 1 szklanka
  • Chia - 4 łyżki
  • Napój kokosowy - 1,5 szklanki
  • Syrop klonowy - 1 łyżka
  • migdały - 1 łyżka
  • winogrono - 1 garść
  • morele - 2 szt.
  • borówki - 1 garść

Przygotowanie:

  1. Chia dzień wcześniej (co najmniej 4 godziny wcześniej) wymieszaj z napojem kokosowym oraz syropem klonowym i odstaw do lodówki.
  2. Gdy pudding chia będzie gotowy zabierz się za przygotowanie smoothie. Banany zblenduj z napojem migdałowym oraz mrożonymi malinami i przełóż do miseczek.
  3. Następnie do każdej z miseczki dodaj po połowie puddingu chia.
  4. Całość ozdób ulubionymi owocami (u mnie borówki, morele, wingorono) oraz orzechami (u mnie migdały).

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz