26 sierpnia 2020

Ciasteczka z dynią i słonecznikiem


Składniki:

  • mąka ryżowa - 5 łyżek
  • mąka z komosy ryżowej - 2 łyżki
  • mąka kukurydziana - 2 łyżki
  • jajo - 3 szt.
  • napój owsiany - 5 łyżek
  • masło orzechowe - 1,5 łyżki
  • syrop klonowy - 3 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • słonecznik - 3 łyżki
  • pestki dyni - 2 łyżki

Przygotowanie:

  1. Jajka dokładnie wymieszaj z napojem owsianym, solą, masłem orzechowym i syropem klonowym.
  2. Następnie dodaj mąki i ponownie wymieszaj.
  3. Masę przełóż na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia), każde ciasteczko posyp na wierzchu pestkami dyni i słonecznikiem.
  4. Piecz około 15 minut, do lekkiego zarumienienia.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

4 komentarze: