Składniki:
- gotowy spód do pizzy (bezglutenowy) - 2 szt.
- passata pomidorowa - 500 g
- tempeh smażone - 1/2 kostki
- cebula - 1 kawałek
- papryka czerwona świeża - 1/2 szt.
- rukola - 1 garść
- wegański ser mozarella - 1/2 opakowania
- pieczarki - kilka
- kiełki soczewicy - 1/3 opakowania
- oliwa - 1 łyżka
- sól - 1 łyżeczka
- oregano - 1 łyżeczka
Przygotowanie:
- Przecier pomidorowy zredukuj na patelni z dodatkiem soli oraz oregano, a następnie powstały sos nałóż na każdy blat.
- Na sos połóż kawałki sera, plasterki pieczarek, paski papryki oraz cebulę pokrojoną w piórka.
- Całość piecz przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
- Na gotową pizzę nałóż wcześniej podsmażone na oliwie kiełki oraz rukolę.
Kalorie:
Całość (2 sztuki) - ok. 1225 kcal
1 pizza - ok. 613 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz