Składniki:
- płatki owsiane - 120 g
- nasiona konopi - 30 g
- len mielony - 20 g
- chia - 10 g
- ryżowe białko wegańskie - 25 g
- banan - 1 szt.
- kiwi - 1 szt.
- pomarańcza - 1 szt.
- gorzka czekolada - 2 kostki
- masło z nerkowców - 2 łyżeczki
- napój migdałowy - 1,5 szklanki
Przygotowanie:
- Płatki owsiane wymieszaj z lnem, nasionami konopi, białkiem oraz chia.
- Całość zalej napojem migdałowym oraz szklanką wody i gotuj do uzyskania gęstej konsystencji.
- Do gotowej owsianki wmieszaj rozgniecionego widelcem banana. Przełóż do dwóch misek.
- Na wierzchu poukładaj kawałki czekolady, pokrojone kiwi oraz pomarańczę. Całość polej masłem z nerkowców.
Kalorie:
Całość (2 owsianki) - ok. 1465 kcal
1 owsianka - ok. 733 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz