Składniki:
- jajka - 2 szt.
- erytrytol - 3 łyżki
- napój owsiany - 1 szklanka
- mąka pszenna pełnoziarnista - 8 łyżek
- masło orzechowe - 2 łyżki
- banan - 1 szt.
- kakao - 3 łyżki
- mleko kokosowe - 5 łyżek
- świeże truskawki - 1 garść
- oliwa - 1 łyżka
Przygotowanie:
- Jajka zblenduj z napojem owsianym, erytrytolem oraz mąką.
- Na patelni rozgrzej oliwę, a następnie wylej masę i smaż z obu stron pod przykryciem.
- Gotowego omleta posmaruj masłem orzechowym, a następnie polewą ze zblendowanego banana, mleka kokosowego i kakao. Na wierzchu poukładaj plastry truskawek.
Kalorie:
Całość (2 omlety) - ok. 1465 kcal
1 omlet - ok. 733 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz