15 maja 2020

Bananowe ciasto bez cukru


Składniki:

  • banany dojrzałe - 4 szt.
  • jajo - 2 szt.
  • napój ryżowy - 1/4 szklanki
  • masło orzechowe - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • mąka kukurydziana - 10 łyżek
  • mąka pszenna pełnoziarnista - 3 łyżki

Przygotowanie:

  1. Trzy banany zblenduj z jajkami i napojem, a następnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.
  2. Na wierzchu poukładaj plasterki z jednego banana.
  3. Piecz około 35/40 minut w 180 stopni.


Kalorie:
Całość (10 kawałków) - ok. 1280 kcal
1 kawałek - ok. 128 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz