Składniki:
- ziemniaki - 15 szt.
- twaróg chudy - 400 g
- jogurt naturalny - 400 g
- szczypiorek - 1 pęk
- sól - 1 łyżeczka
- pieprz mielony - 1/2 łyżeczki
- płatki drożdżowe - 2 łyżki
Przygotowanie:
- Ziemniaki dokładnie umyj (jeśli są młode nie musisz obierać ze skórki) i ugotuj, a następnie przełóż na talerze.
- Twaróg rozgnieć widelcem z jogurtem, posiekanym szczypiorkiem oraz przyprawami i nałóż na ziemniaki.
- Gotowe danie posyp płatkami drożdżowymi.
Kalorie:
Całość (4 porcje) - ok. 1605 kcal
1 porcja - ok. 401 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz