Składniki:
- płatki owsiane - 200 g
- orzechy włoskie - 2 garści
- nerkowce - 2 garści
- pestki dyni - 1 garść
- żurawina suszona - 1 garść
- rodzynki - 1 garść
- miód wegański - 3 łyżki
Przygotowanie:
- Płatki owsiane wymieszaj z posiekanymi orzechami włoskimi oraz nerkowcami i miodem wegańskim.
- Mieszankę wyłóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia - piecz przez około 20 minut w 180 stopniach (w trakcie pieczenia przemieszaj).
- Upieczoną granolę pozostaw do wystygnięcia (dzięki temu nabierze więcej chrupkości), a następnie wymieszaj z suszonymi owocami.
Kalorie:
Całość (8 porcji) - ok. 2050 kcal
1 porcja - ok. 256 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz