Składniki:
- 1 brokuł
- 2 marchewki
- 5 ziemniaków
- 700 g filetu z kurczaka
- 1 opakowanie groszku konserwowego
- 1 cebula
- 20 g oleju z pestek dyni
- 20 g pestek dyni
- przyprawy: sól, czosnek zwykły, czosnek niedźwiedzi, bazylia
Przygotowanie:
- W 2 litrach wody zagotuj warzywa oraz kurczaka.
- Następnie wyjmij kurczaka i pozostałą część zblenduj z przyprawami.
- Krem przelej do miseczek, podawaj z kawałkami gotowanego kurczaka, olejem z pestek dyni i pestkami dyni.
Kalorie:
Całość (6 porcji) - ok. 1620 kcal
1 porcja - ok. 270 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
I mam smaka na brokuła, bardzo lubię :D
OdpowiedzUsuń