Składniki:
- 2 małe banany
- 2 jajka
- 5 łyżek otrębów owsianych
- 2 łyżki masło orzechowego
- 1 łyżka dżemu z czarnych porzeczek
- 1 łyżka pestek dyni
- 10 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki granatu
- świeża mięta
Przygotowanie:
- Banany rozgnieć widelcem, wymieszaj z jajkami i otrębami - odstaw na chwilę.
- Na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) smaż placuszki z obu stron.
- Gotowe placuszki ułóż na talerzu i podaj z dodatkami: masłem orzechowym, dżemem, granatem, pestkami dyni, czekoladą i świeżą miętą.
Kalorie:
Całość (13 placuszków) - ok. 965 kcal
1 placuszek - ok. 74 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz