Składniki:
- 12 łyżek płatów owsianych
- 3 łyżki otrębów owsianych
- 2 łyżki lnu (zmielonego)
- 1 szklanka wody
- 1,5 szklanki mleka owsianego
- banan
- 1 jabłko
- 1 łyżka miodu wielokwiatowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- mała garść mieszanki orzechów
- 1 pasek gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka pestek dyni
- 1 łyżka masła orzechowego
Przygotowanie:
- Płatki owsiane, otręby oraz len zalej mlekiem i wodą - całość ugotuj.
- Gotową owsiankę przełóż do misek.
- Jabłko pokrój w plastry, a następnie podsmaż na suchej i rozgrzanej patelni teflonowej - jabłka posyp cynamonem i polej miodem, karmelizuj do momentu, aż zmiękną.
- Gotową owsiankę udekoruj kawałkami jabłek, plastrami banana, pokruszoną czekoladą, mieszanką orzechów, pestkami dyni oraz polej masłem orzechowym.
Kalorie:
Całość (3 porcje) - ok. 1355kcal
1 porcja - ok. 452kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz