8 września 2019

CYNAMONOWE JABŁKA POD OWSIANĄ KRUSZONKĄ


Składniki:

  • 5 jabłek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka miodu
  • 6 łyżek płatków owsianych
  • 1 banan
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • pół szklanki mleka migdałowego
  • garstka nerkowców

Przygotowanie:

  1. Jabłka pokrój w kostkę, następnie wymieszaj z cynamonem i miodem - wstępnie podsmaż, po czym wyłóż do naczynia do zapiekania.
  2. Banana zblenduj z masłem orzechowym, a następnie wymieszaj z płatkami owsianymi - tak powstałym ciastem przykryj jabłka.
  3. Całość włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz około 20 minut.
  4. Gotowe jabłka przełóż do miseczki posyp orzechami i polej odrobiną mleka.

Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 790kcal
1 porcja - ok. 395kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz