Składniki:
- 5 jabłek
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka miodu
- 6 łyżek płatków owsianych
- 1 banan
- 1 łyżka masła orzechowego
- pół szklanki mleka migdałowego
- garstka nerkowców
Przygotowanie:
- Jabłka pokrój w kostkę, następnie wymieszaj z cynamonem i miodem - wstępnie podsmaż, po czym wyłóż do naczynia do zapiekania.
- Banana zblenduj z masłem orzechowym, a następnie wymieszaj z płatkami owsianymi - tak powstałym ciastem przykryj jabłka.
- Całość włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz około 20 minut.
- Gotowe jabłka przełóż do miseczki posyp orzechami i polej odrobiną mleka.
Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 790kcal
1 porcja - ok. 395kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz