- kasza gryczana palona - 300 g
- oliwa - 1 łyżka
- czosnek - 4 ząbki
- cebula - 1 szt.
- pomidory suszone - 200 g
- brokuł - 1 szt.
- cukinia - 1 szt.
- fasola czerwona (konserwowa lub ugotowana) - 240 g
- szczypiorek - 2 łyżki
- sól - 1 łyżeczka
- papryka wędzona mielona - 1 łyżeczka
- papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
- kapusta kiszona - 2 szklanki
Przygotowanie:
- Kaszę gryczaną ugotuj.
- Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż posiekane czosnek i cebulę.
- Następnie dodaj pokrojone pomidory suszone, rozdrobnionego brokuła i kawałki cukinii.
- Całość zalej szklanką wody, przypraw i duś przez około 10 minut.
- Gotowe kaszotto nałóż na talerz wraz z kapustą kiszoną.
Kalorie:
Całość (6 porcji) - ok. 2145 kcal
1 porcja - ok. 358 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz