Składniki:
- banan - 2 szt.
- masło orzechowe - 1 łyżka
- mąka ryżowa - 10 łyżek
- tofu - 350 g
- erytrytol - 4 łyżki
- jajo - 1 szt.
- wanilia - 1 szczypta
- owoce leśne - 1 garść
- masło kokosowe - 1 łyżka
Przygotowanie:
- Banany zblenduj z masłem orzechowym, a następnie dokładnie wymieszaj z mąką ryżową. Ciasto wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia - spód i brzegi.
- Tofu zblenduj z jajkiem, erytrytolem i wanilią. Masę wyłóż na wcześniej przygotowany spód. Całość piecz około 30 minut w 170 stopniach.
- Gotowe ciasto ozdób owocami oraz pokruszonym masłem kokosowym.
Kalorie:
Całość (10 kawałków) - ok. 1430 kcal
1 kawałek - ok. 143 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz