31 maja 2020

Tofurnik pieczony z owocami


Składniki:

  • banan - 2 szt.
  • masło orzechowe - 1 łyżka
  • mąka ryżowa - 10 łyżek
  • tofu - 350 g
  • erytrytol - 4 łyżki
  • jajo - 1 szt.
  • wanilia - 1 szczypta
  • owoce leśne - 1 garść
  • masło kokosowe - 1 łyżka


Przygotowanie:

  1. Banany zblenduj z masłem orzechowym, a następnie dokładnie wymieszaj z mąką ryżową. Ciasto wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia - spód i brzegi.
  2. Tofu zblenduj z jajkiem, erytrytolem i wanilią. Masę wyłóż na wcześniej przygotowany spód. Całość piecz około 30 minut w 170 stopniach.
  3. Gotowe ciasto ozdób owocami oraz pokruszonym masłem kokosowym.


Kalorie:
Całość (10 kawałków) - ok. 1430 kcal
1 kawałek - ok. 143 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz