Składniki:
- masa daktylowa - 250 g
- popping z amarantusa - 120 g
- nerkowce - 60 g
- kasza jaglana - 200 g
- erytrytol - 30 g
- napój migdałowy - 750 ml
- maliny liofilizowane - 15 g
- masło nerkowcowe - 60 g
Przygotowanie:
- Nerkowce zmiel na drobno, połącz z poppingiem amarantusowym oraz masą daktylową - dokładnie wymieszaj, by powstała lepka masa.
- Masę wyłóż do foremek (spody i brzegi) - schłodź w lodówce.
- Kaszę jaglaną opłucz dwukrotnie wodą, a następnie ugotuj w mleku z dodatkiem erytrytolu - odstaw do wystygnięcia, po czym zblenduj na gładki krem.
- Tak powstały krem nałóż do wcześniej przygotowanych tartaletek, na wierzchu polej masłem nerkowcowym i nałóż liofilizowane maliny.
Kalorie:
Całość (15 tartaletek) - ok. 2935 kcal
1 tartaletka -ok. 196 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz