Składniki:
- mąka kukurydziana - 7 łyżek
- mąka pszenna pełnoziarnista - 4 łyżki
- banan - 3 szt.
- tahini - 2 szt.
- tofu naturalne - 220 g
- napój migdałowy - 150 ml
- erytrytol - 4 łyżki
- jajo - 2 szt.
- białko wegańskie z wanilią - 30 g
- owoce leśne - 2 garści
Przygotowanie:
- Mąki wymieszaj ze sobą, a następnie dodaj do nich dwa zblendowane banany oraz tahini - dokładnie wyrób cisto.
- Większą część ciasta wyłóż do blaszki (wyłożonej papierem do pieczenia), formując również brzegi.
- Tofu zblenduj na gładki krem z jednym bananem, erytrytolem, jajkami, odżywką wegańską oraz napojem migdałowym - wylej na wcześniej wyłożony spód.
- Na masie z tofu ułóż owoce, całość przykryj kruszonką z pozostałej części ciasta.
Kalorie:
Całość (12 kawałków) - ok. 1580 kcal
1 kawałek - ok. 132 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz