22 marca 2020

Migdałowo - waniliowy pudding z czekoladową polewą




Składniki:

  • napój migdałowy - 600 g
  • erytrytol - 30 g
  • banan - 1 szt.
  • białko wegańskie z wanilią - 30 g
  • agar agar - 9 g
  • orzechy pecan - 30 g
  • czekolada gorzka - 40 g
  • masło orzechowe - 60 g
  • dowolne owoce - 2 garści
  • świeża bazylia lub mięta - trochę


Przygotowanie:

  1. W garnku zblenduj napój migdałowy, banana, erytrytol oraz białko wegańskie.
  2. Całość podgrzej i dodaj agar agar (bardzo energicznie mieszając). Pozostaw do zagotowania, a następnie przelej do foremek i odstaw do wystygnięcia i stężenia (w temperaturze pokojowej lub lodówce).
  3. Czekoladę gorzką rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z masłem orzechowym - tak przygotowaną polewą polej puddingi.


Kalorie:
Całość (4 porcje) - ok. 1314 kcal
1 porcja - ok. 219 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz