Składniki:
- napój migdałowy - 600 g
- erytrytol - 30 g
- banan - 1 szt.
- białko wegańskie z wanilią - 30 g
- agar agar - 9 g
- orzechy pecan - 30 g
- czekolada gorzka - 40 g
- masło orzechowe - 60 g
- dowolne owoce - 2 garści
- świeża bazylia lub mięta - trochę
Przygotowanie:
- W garnku zblenduj napój migdałowy, banana, erytrytol oraz białko wegańskie.
- Całość podgrzej i dodaj agar agar (bardzo energicznie mieszając). Pozostaw do zagotowania, a następnie przelej do foremek i odstaw do wystygnięcia i stężenia (w temperaturze pokojowej lub lodówce).
- Czekoladę gorzką rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z masłem orzechowym - tak przygotowaną polewą polej puddingi.
Kalorie:
Całość (4 porcje) - ok. 1314 kcal
1 porcja - ok. 219 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz