Składniki:
- jabłka - 550 g
- cynamon - 1 łyżeczka
- cytryna - 1/2 szt.
- miód - 2 łyżki
- płatki owsiane - 40 g
- mąka pszenna pełnoziarnista - 75 g
- banan - 1 szt.
- masło orzechowe - 2 łyżki
- jogurt naturalny - 400 g
- białko wegańskie z wanilią - 20 g
Przygotowanie:
- Jogurt zblenduj na gładko z wegańskim białkiem, a następnie wyłóż do miseczek.
- Jabłka dokładnie umyj, osusz, a następnie pokrój w kostkę i wymieszaj z sokiem z połowy cytryny, cynamonem i miodem - wyłóż do naczynia do zapiekania.
- Płatki owsiane wymieszaj z mąką, zblendowanym bananem oraz masłem orzechowym - wyłóż na jabłka.
- Następnie jabłka z kruszonką zapiecz w piekarniku (180 stopni, 25 minut).
- Gotowe jabłka z kruszonką wyłóż na wcześniej przygotowany jogurt. Całość opcjonalnie możesz udekorować bazylią oraz dodatkową porcją masła orzechowego.
Kalorie:
Całość (3 porcje) - ok. 1307 kcal
1 porcja - ok. 436 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz