Składniki:
- czekolada gorzka 99% - 150 g
- masło orzechowe - 4 łyżki
- dżem truskawkowy (lub inny) - 5 łyżeczek
- nerkowce - 15 szt.
Przygotowanie:
- Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie wylej po łyżeczce na dno sylikonowym foremek na babeczki, jednocześnie rozprowadzając ją na brzegach (na wysokość kilku milimetrów). Odstaw do stężenia.
- Następnie nałóż do każdej masło orzechowe i odrobinę dżemu, po czym przykryj kolejną łyżeczką czekolady.
- Na wierzch każdej praliny wciśnij nerkowca i odstaw do lodówki. Po 15 minutach praliny będą gotowe.
Kalorie:
Całość (15 pralin) - ok. 1615 kcal
1 pralina - ok. 108 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz