Pyszna, pożywna owsianka z niebanalnymi dodatkami! :)
Składniki:
- 8 łyżek płatków owsianych
- 0,5l mleka migdałowego
- 1 upieczony burak
- 2 łyżki chia
- 2 łyżki cukru kokosowego
- 1 łyżka białka konopnego
- 2 łyżki rodzynek
- 1 banan
- 2 łyżeczki masła z nerkowców
Przygotowanie:
- Płatki owsiane, chia, białko konopne, cukier i rodzynki wymieszaj.
- Następnie upieczonego buraka zblenduj na mus, wymieszaj z mlekiem i zalej suche składniki.
- Całość gotuj około 5 minut.
- Gotową owsiankę podaj z pokrojonym w plastry bananem oraz masłem z nerkowców.
Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 1060kcal
1 porcja - ok. 530kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
kocham buraki całą sobą. to musi być genialne!
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie! :)
OdpowiedzUsuńjest pycha! :)
OdpowiedzUsuń