A jeszcze lepiej smakuje w towarzystwie kubka gorącego kakao! :)
Składniki:
Spód
- pół szklanki mąki kasztanowej
- 3/4 szklanki mąki orkiszowej
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 banany
Masa
- 180g tofu naturalnego
- 2 łyżki masła orzechowego
- chlust mleka migdałowego
- 1 banan
- do podania: masło orzechowe
Przygotowanie:
- Banany na spód zblenduj, wymieszaj z masłem orzechowym i mąkami.
- Porządnie wyrób ciasto, następnie wyłóż na spód blaszki, formując również brzegi.
- Wszystkie składniki na masę dokładnie ze sobą zblenduj i nałóż na spód.
- Ciasto piecz około 20/25 minut w 180 stopniach.
- Gotowe ciasto polej masłem orzechowym.
Kalorie:
Całość (12 kawałków) - ok. 2065kcal
1 kawałek - ok. 172kcal
musi być pycha :)
OdpowiedzUsuń