Dla niektórych to zaprzeczenie istoty kiełbasy, dla innych zdrowsza alternatywa ;)
Zwał jak zwał... kiełbaska jest pyszna i nigdy nie zamienię ją na taką "zwykłą"!
Składniki:
- 480g czerwonej fasoli (konserwowej lub gotowanej)
- 3/4 szklanki słonecznika
- słoik suszonych pomidorów
- 1 szklanka mąki gryczanej
- 1 łyżka oleju ryżowego
- 1 duża cebula
- przyprawy: sól himalajska, pieprz mielony, papryka słodka, papryka wędzona
Przygotowanie:
- Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulkę na złocisty kolor.
- Fasolkę zblenduj wraz z suszonymi pomidorami i zmielonym słonecznikiem.
- Następnie dodaj cebulkę oraz mąkę gryczaną wraz z przyprawami - całość wymieszaj.
- Masę zwiń w folię spożywczą w formie kiełbasek, mocno zawijając końce (masa musi być mocno zwarta).
- Tak przygotowane kiełbaski ugotuj we wrzątku (ok. 10-15 minut).
Kalorie:
Całość (12 kiełbasek) - ok. 1960kcal
1 kiełbaska - ok. 163kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz