9 października 2016

JAGLANY BUDYŃ Z CZEKOŚLIWKĄ

Niedawno zachwycałam się domową czekośliwką bez dodatku cukru! (klik)
Teraz zachwycam się śniadaniem z jej dodatkiem.... mój ukochany budyń jaglany z czekośliwką- takie proste i jakie pyszne! ;)


Składniki:
  • 80g kaszy jaglanej (Green Essence)*
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki czekośliwki
  • szczypta stewi
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną dwukrotnie opłukać w wodzie, a następnie zalać mlekiem z dodatkiem stewi i ugotować.
  2. Ostudzoną kaszę zblendować bardzo dokładnie (w razie potrzeby dolać mleka), a następnie przełożyć do słoiczka przekładając budyń warstwą czekośliwki.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 530kcal

6 komentarzy:

  1. Z ogromną chęcią spróbowałabym takiego budyniu :)
    >FOXYDIET<

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwelbiam i czekośwlikę i budyń jaglany :) <3
    Zapraszam do siebie - www.jedzrosliny.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Też lubię swoją karobową wersję dodawać do owsianek i jaglanek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda świetnie. Na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wszystko w szafce mam,zrobię sobie taki na podwieczorek :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ooo, akurat ostatnio myślałam o przepisie na budyń jaglany.

    OdpowiedzUsuń