Daje nam do dyspozycji wiele smaków w postaci warzyw, owoców... chociażby pyszne, słodkie, polskie jabłka! Wykorzystuję je przy każdej okazji, a dzisiaj w towarzystwie amarantusa ;)
Składniki:
- 200g amarantusa
- szczypta wanilii
- 4 duże jabłka
- pół cytryny
- maliny
- orzechy włoskie
- Amarantus ugotować w dwukrotnej ilości wody ze szczyptą wanilii, następnie przełożyć do słoiczków.
- Jabłka obrać ze skórek i zblendować na mus z sokiem z cytryny- nałożyć kolejną warstwę do słoiczków.
- Na wierzchu ułożyć po kilka malin, a całość posypać uprażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 1400kcal
1 porcja- ok. 467kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz