I nie dziwię się! Podane z odpowiednimi dodatkami są wprost przepyszne!
Dlatego dzisiaj, aby umilić sobie popołudnie zaserwowałam obłędnie słodki, ale zarazem delikatny deser ;)
Składniki:
Warstwa chia
- 3 łyżki chia
- 250ml mleka migdałowego
- 1 łyżeczka stevi
- 2 łyżki płatków gryczanych
- 1 łyżeczka karobu
- 1 łyżeczka stevi
- kilka plastrów banana
- kilka migdałów blanszowanych
- 1 łyżeczka morwy białej suszonej
- Chia zalać mlekiem z dodatkiem stevi i odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny.
- Płatki gryczane ugotować w wodzie z dodatkiem stevi, następnie po wchłonięciu całego płynu wymieszać z karobem.
- Do pucharka nałożyć warstwę chia, masę karobową i dodatki.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 pudding)- ok. 440kcal
Musi być pyszne. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńZdrowo i apetycznie :)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie :-)
OdpowiedzUsuńMniam, jak pysznie ! Właśnie przypomniałam sobie, jak dawno nie robiłam puddingu z chia :D
OdpowiedzUsuńZdrowe i pyszne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pudding z chia :), Fajna wersja!
OdpowiedzUsuńMiseczka słodkiej rozkoszy ;-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie :-D make-life-green.blogspot.com
Wygląda pysznie! W weekend chyba skorzystam z przepisu :-)
OdpowiedzUsuńZ wielką ochota zjadłabym go na śniadanie. *,*
OdpowiedzUsuńRobiłam ostatnio bardzo podobny deser, ale bez takiej masy karobowej, zamiast tego karob wylądował w mleku z chia :)
OdpowiedzUsuńJakiś czas temu bardzo polubiłam puddingi z nasion chia, robię je na różne sposoby i mieszam różne smaki :) Pycha!
OdpowiedzUsuńRobilam dzisiaj ten pudding. Rewelacja! Przepis powtorze i to nie raz :-) Gratuluje Madziu :-).
OdpowiedzUsuńcieszę się, że smakowało! ;)
Usuń