Składniki:
- dziki ryż - 150 g
- łosoś świeży filet - 2 kawałki
- pomarańcza - 1 szt.
- natka pietruszki - trochę
- marchew - 3 szt.
- oliwa z oliwek - 1 łyżka
- sól - 1 łyżeczka
- pieprz ziołowy - 1 szczypta
- czosnek granulowany - 1 szczypta
Przygotowanie:
- Marchewki obierz, pokrój w paski, a następnie wymieszaj z oliwą i solą.
- Łososia oprósz solą, pieprzem ziołowym oraz czosnkiem granulowanym i ułóż na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia) wraz z marchewkami - piecz około 20 minut w 180 stopniach.
- Dziki ryż opłucz i ugotuj.
- Na talerz wyłóż ugotowany ryż, kawałek łososia oraz marchewki. Całość ozdób cząstkami pomarańczy i natką pietruszki.
Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 1285 kcal
1 porcja - ok. 643 kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz